Vijesti

EkoEtno sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku

U sklopu Hrvatskih dana turizma i lokalnog razvoja malog poduzetništva od 18. - 20. listopada organiziran je EkoEtno sajam zdrave hrane i ljekovitog bilja na Stradunu u staroj jezgri grada.

dub1.jpg

Na Sajmu su se prezentirali ekološki poljoprivredni proizvođači sa svojim proizvodima kao što su, maslinova ulja, vina, med, likeri, aromatizirane rakije, pekmezi, džemovi, sokovi, aromatizirana kuhinjska sol, eko sapuni, začini u prahu za gastronomiju, eko kruhovi, kontonjada od dunja, arancini od agruma te razne druge slastice.

U prigodnom programu održana je radionica pod nazivom „Tragom prošlosti i tradicije„ gdje su prezentirani stari zanati kao što je predenje vune i tkanje, pletarstvo, kovanje potkovica, predenje opanak i sl. Također je u sklopu programa održana modna revija narodnih nošnji i donjeg rublja Dubrovačkog primorja.

Donjeneretvanski kraj prezentirao se sa neretvanskom trupom i kuhanjem tradicionalnog brujeta te su posjetitelji sajma mogli kušati tu deliciju.

dub2.jpg dub3.jpg

Sajam je bio po svemu uspješan i jako dobro posjećen.

 

Ljiljana Mustapić, dipl. ing. agr.
 poljoprivredni savjetnik