Kokoš hrvatica u Zagrebu

Klub proizvoda hrvatskog sela je kušaonica zatvorenog tipa, inovativni način povezivanja potrošača i proizvođača hrvatskih tradicijskih proizvoda, gdje članovi kluba mogu konzumirati i nabavljati hrvatske tradicijske proizvode.

juha.jpg

Prezentaciji predstavljanja projekta prisustvovali su profesori Agronomskog fakulteta u Zagrebu, te članice radne grupe za peradarstvo PSS, koji su mogli i kušati jela spravljena od kokošjih jaja i mesa pijetlova uzgojenih slobodnim načinom držanja.

jaja.jpg

Cilja ovoga predstavljanja je upoznati javnost i podići svijest o kvaliteti naših domaćih proizvoda, u ovom slučaju proizvoda od naše autohtone pasmine kokoši hrvatice, te na taj način posredno pomoći opstanku stanovništva u ruralnim područjima, očuvanju okoliša, bioraznolikosti i tradicijske baštine.  

 

Valerija Čizmak, dipl. ing. agr.
Darija Marković, dipl. ing. agr.
Tihana Bišćan, mag. ing. agr.