Radionica: Sljubljivanje sira i Vina od Davnina
Domaće sireve koji se tradicijski proizvode u „kajkavskom“ dijelu Lijepe naše spojiti ćemo sa vinima autohtonih sorata koje su u prošlosti bile vodeće sorte u vinogorjima Sjeverozapadne Hrvatske.
Kušati ćemo vina : Belina starozagorska, Dišeća Ranina, Kraljevina, Pušipel, Sokol i Škrlet, te sireve : Preveli sir, Suhi sir, Svježi sir, Kuhani sir, Dimljeni kuhani sir i Polutvrdi sir. Koji sir sa kojim vinom ćemo sljubiti doznati ćete ako se prijavite za sudjelovanje na radionici na e-mail: vinaoddavnina@savjetodavna.hr
Za vrijeme trajanja Tjedna kajkavske kulture od 01. -09. 09. 2018. na Vinskom placu u izložbenom prostoru Vina od Davnina svaki dan će biti posvećen jednoj autohtonoj sorti vinove loze čije će se vino moći i kušati uz stručno vodstvo naših savjetnika. Vikendom ćemo svaki dan sljubiti jedno vino sa sirom te će posjetitelji moći kušati i ocijeniti „dnevnu“ kombinaciju.
Organizator radionice i Izložbenog prostora na VINA od DAVNINA na Vinskom placu je Hrvatska poljoprivredno – šumarska savjetodavna služba u suradnji sa TZ grada Krapine, Proizvođačkom organizacijom Škrlet, Udrugom Kraljevina Zelina, Županijskom markom Pušipel i projektom : Zaštita i revitalizacija autohtonih sorata Hrvatskog zagorja.
Sponzor: Jamnica d.d..
Program TKK pogledajte OVDJE!
0 comments
Write a comment