Edukacija savjetnika o superintenzivnom uzgoju maslina
S obzirom da u posljednje vrijeme vlada povećani interes maslinara za superintenzivnim načinom uzgoja i novim mediteranskim sortimentom savjetnici specijalisti…
Obavijest maslinarima
Upućujemo maslinare da po završenoj berbi maslina izvrše preventivnu zaštitu maslinika protiv uzročnika bolesti raka masline (Pseudomonas syringae pv.savstanoi) i paunova…
Obavijest proizvođačima koštičavog voća
Koštičave voćne vrste (breskva, nektarina, trešnja, višnja, šljiva, marelica) valja u stadiju opadanja lišća preventivno tretirati protiv različitih uzročnika gljivičnih…
Obavijest maslinarima
Nakon završene berbe maslina preporučamo maslinarima izvršiti preventivnu zaštitu nasada protiv uzročnika bolesti raka masline (Pseudomonas syringae pv.savstanoi) i paunova oka (Spilocaea…
Obavijest poljoprivrednim proizvođačima
Završena je sjetva ozimih žitarica ,uljane repice su u fazama razvoje do 9 listova ovisno o rokovima sjetve. Tijekom mjeseca…
7. Nacionalno ocjenjivanja sireva i drugih mliječnih proizvoda
Sedmu godinu za redom Uprava za stručnu potporu razvoju poljoprivrede, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i Savez malih sirara RH…
Određivanje tehnološke zrelosti maslina – Sedma preporuka
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede (dalje: Uprava za stručnu podršku) i njezini službenici na…
Obavijest voćarima
Većina bolesti na voćkama se suzbija od ranog proljeća i zatim tijekom vegetacije, no za neke je bolesti neophodno i…
Obavijest proizvođačima lijeske
U nasadima lijeske nakon opadanja lišća provesti jesensku zaštitu protiv bakterijskih oboljenja – bakterijske paleži (Xanthomonas arbicola pv. corylina) i …
Obavijest proizvođačima oraha
U nasadima oraha provesti jesensku zaštitu protiv bakterijskih oboljenja – bakterijske (crne) pjegavosti (Xanthomonas arboricola pv. juglandis) i bakterijskog raka…
ofjsdfsd fpo
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.