Odlična berba grožđa na Virovitičkoj Bilogori
Ubrano grožđe sadržavalo je visoki postotak šećera od 20,8% i optimalnom kiselinom od 7,9g/l. Slična situacija bila je i sa cijelom ovogodišnjom berbom grožđa koja je počela nešto ranije, 02.09.2017. godine, sa najranijim sortama dozrijevanja Chardonnay, Silvanac zeleni i Pinot bijeli. Nastavilo se sa sortama Pinot crni, Graševina, Frankovka, a završilo sa spomenutim Cabernet sauvignonom.
Na to su najviše utjecale povoljne vremenske prilike tijekom srpnja i kolovoza sa visokim temperaturama zraka od čak 40°C i vrlo sušnim periodom gotovo bez oborina, što je pogodovalo dobroj kvaliteti i zdravstvenom stanju grožđa.
Berba grožđa 2017. godine ostati će zapamćena po odličnoj kvaliteti grožđa sa visokim postotkom šećera i optimalnim kiselinama te možemo očekivati vino sa odličnim aromama i visokim postotkom alkohola.
Stručni savjetnik
Marijan Lincmajer, dipl. ing. agr.
0 comments
Write a comment